Upphandling är ett av verktygen för hållbart byggande, men hur får rätt aktör rätt kunskap? Vilka krav ska vi ställa, och hur blir vi riktigt bra beställare? Och hur kan vi arbeta med befintliga material och bruka, och återbruka, dem på bättre sätt? I den senaste filmen från Bygg kompetens sätter vi fokus på cirkularitet och resultat med samhällsbyggandets livscykel i fokus.

Talarna är:
– Thomas SundénSustainable Innovation presentera verktyget ”Kvarteret Klimatspararna”
– Anders Enebjörk NCC berättar om ”Materialåtervinning av plast i byggprojekt”
– Lisa Johnsson, lyfter InfraSwedens ”Beställarnätverk”
– Malin RosqvistRISE Research Institutes of Sweden ger en analys av vad resultaten innebär för samhällsbyggandet och berättar om projektet #Trace4Value

Moderator för programmet är Anneli Kouthoofd Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF).

Bygg kompetens är en webbinarieserie samarrangerat av InfraSweden, Smart Built Environment och SBUF – Svenska Byggbranschens utbildningsfond som gör en gemensam satsning för att sprida resultat från aktuella projekt som drivs i sektorn. Många av projekten ska ge lösningar på de utmaningar som samhällsbyggnadssektorn står inför. Det handlar framförallt om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är kostnadsfritt att delta vid webbinarierna, och alla tillfällen spelas in så att det går att se dem som film i efterhand.